Сучасні авто мають досить широку комплектацію не тільки різними елементами для комфорту та полегшення контролю технічного стану транспортного засобу, а й забезпечення безпеки водія та пасажирів. На дорозі можуть виникати різні аварійні ситуації, які межують із ризиком для життя. Щоб знизити ці ризики, була розроблена спеціальна система безпеки, що включає SRS — Supplementary Restraint System, тобто подушки безпеки.

Головне функціональне завдання таких елементів – це пом'якшення удару при безпосередньому зіткненні з перешкодами чи іншими транспортними засобами. Суть полягає в тому, що при русі транспортного засобу швидкість переміщення пасажирів щодо дорожнього полотна така сама, як і самого авто. Відповідно, при екстреному гальмуванні люди не встигають миттєво зреагувати та протистояти силі інерції, яка відкидає їх у напрямку руху. Через це пасажири та водій можуть отримати травми, несумісні з життям при ударі об тверді елементи, розташовані в салоні машини. Наявність такої системи безпеки дозволяє пом'якшити удар, подушки виконують роль амортизаторів, підвищують шанси зберегти життя при аварії. Саме тому у разі ДТП, коли система безпеки впоралася з покладеними на неї функціями, необхідно виконати ремонт airbag, щоб експлуатація транспортного засобу після усунення дефектів була надалі можлива.

Системи безпеки авто Airbag: принцип роботи

Система безпеки має досить простий пристрій, але при цьому дуже ефективна, що доведено проведеними краш-тестами. Сенсори, які відповідають за відкриття подушок безпеки, спрацьовують при зіткненні на швидкості від 20 км/год. Датчики зазвичай розташовані на корпусі попереду, з обох боків, ззаду.

Комплектація стандартної системи аербег включає:

Самі подушки складені у спеціально продуманих місцях у салоні автомобіля за принципом парашута та приймають на себе 90% від ударної сили під час зіткнення.

Які послуги входять у відновлення подушок безпеки Airbag

Враховуючи той факт, що всі авто, випуск яких здійснювався після 1999 року, мають у своїй базовій комплектації цей елемент захисту, така послуга як ремонт та відновлення подушок безпеки досить поширена у всіх країнах світу. Україна – не виняток. Профільні спеціалісти зможуть швидко усунути дефекти після розтину подушок, відновити їхню функціональність. Весь процес включає ряд послідовних робіт, які виконуються відповідно до регламенту і обов'язково якісно.

Реставрація та ремонт Аірбаг включає такі етапи:

За таким же принципом здійснюється заміна, розблокування ременів безпеки. Окремо можна замовити перетяжку торпедо, стелі, відновлення панелі приладів.

Коли потрібний ремонт подушок безпеки Airbag?

Ситуації під час експлуатації будь-якого транспортного засобу бувають різними. Кожен елемент системи має свій запас робочого ресурсу, може позапланово і несподівано виходити з ладу. Не виключена така ситуація щодо системи амортизації при зіткненні. Для подушок безпеки airbag, ремонт може бути потрібним навіть у тому випадку, якщо не було зіткнення зі статичними перешкодами або ДТП з іншими транспортними засобами.

За допомогою треба звернутися до фахівців, якщо на панелі приладів постійно горить лампочка SRS, а також, якщо вона не загоряється зовсім або блимає. Нерідко причина криється лише в несправності дрібного елемента, але без якого нормально не функціонує вся система безпеки.

Види та причини поломок: принципи та технології їх усунення

Сучасні автомобілі оснащуються декількома видами подушок, які визначаються розташуванням мішків. Залежно від конкретної комплектації це може бути набір з фронтальних, бічних, головних, колінних, центральних елементів. Кожен із них захищає певну область тіла водія та пасажира.

Якщо не було аварії, зіткнення, причина виходу системи безпеки з ладу може полягати у збоях ЕБУ. Також проблеми можуть спостерігатися через пошкодження проводки, несправність натягувачів, роз'єми. Збої в роботі аірбег можливі у випадках, коли неправильно знімалася і встановлювалася панель приладу при ремонті інших деталей машини, при знятті керма, сидінь. Навіть банальна низька напруга АКБ, навантаження на генераторі можуть викликати проблеми з подушками безпеки. Скільки коштуватиме заміна и відновлення подушки безпеки залежить від конкретної причини поломки та обраних способів та технологій ремонту.

Переваги співпраці з автосервісом Lube Avto

Наша компанія допоможе вам здійснити якісний ремонт на airbag. Переглянути прайс на наші послуги можна на відповідній сторінці на нашому сайті. Ціни можуть змінюватись в залежності від індивідуальних особливостей комплектації авто та ваших побажань. Уточнити усі нюанси можна безпосередньо під час діагностики транспортного засобу.